dinsdag 9 november 2010

Wijnerij Nieuwsbrief 3

Klassewijnen (2e pakket)
Het pakket voor november bestaat uit klassewijnen!
Vanzelfsprekend wat duurder, het dubbele zelfs, maar méér dan zijn geld waard. Verschillende landen, culturen, druifsoorten, processen en filosofieën maken van dit pakket een ‘moet-je-geproefd-hebben’.
Voor de enige witte in het pakket hebben we gekozen voor de Knots Caricks Chardonnay. Ik heb het niet zo voor Chardonnay, dat boterachtige spreekt mij niet aan. Maar dit staat daar mijlenver van af. Niet dat het geen onmiskenbare Chardonnay is, maar het is zo een rijke witte wijn dat hij ook de mensen die doorgaans geen witte wijn lusten zal aanspreken. Aroma’s die de betere rode wijn kenmerken en een afdronk die je minuten lang in de mond smaakt. Wie een witte met spreekwoordelijke ballen wil proeven, dit is uw kans!
Vijf rode dus, vertegenwoordigd door Portugal (Capivor, een onwaarschijnlijk warme Reserva), Argentinië (Callia San Juan, een volle fruitige Tannat), Australië (Arenberg, vanzelfsprekende kwaliteit volgens kenners. Ontbreekt wat aroma’s maar geeft een mondvol smaken waar je mee bezig blijft), Italië (Bricco Sereno, gespierde, complexe Supériore) en het onvermijdbare Frankrijk met de Château Poitvin Mèdoc (op keien gekweekte klasbak).
Het pakket kost 70,00 euro, inclusief btw, taksen en levering aan huis. En kan besteld worden tot eind november.

Combineren
Geheel vrijblijvend stellen we de wijn-spijs combinaties voor zoals wij ze kunnen bieden:
-aperitief: Cava Julià & Navinès, Rosé Brut à 9,93€
-bij koude voorgerechtjes: Candela Classic Torontès (ARG, W) à 6,48€
-bij warme vis: Crucera Reserva Chardonay (CHI, W) à 7,58€
-bij krachtig vlees: Capivor Cabeca de Torio DO Ribatejo (POR, R) à 8,48€
-passe-par-tout: Añoranza Cabernet-Shiraz (SPA, R) à 4,19€
-voor als u wil uitpakken met een topwijn zonder uw portemonnee pijn te doen:
Arenberg Custodian Grenache (AUS, R) à 12,93€
Alle leverbaar per zes. Prijzen inclusief btw, taksen en levering.

By The Grape
Zelf heb ik ook nog eens wat geschreven op By The Grape. Over de oogst bij Entre-Deux-Monts. Zie http://www.bythegrape.com/columns/wijnoogst!

Degustatie
Jammer, maar het lukt mij dit jaar niet meer om een degustatie op poten te zetten. Grootste probleem is een leuke locatie. Voor ons, praktisch en betaalbaar, en voor u, bereikbaar en met de nodige parking. Dus als u daaromtrent ideeën hebt mag u die altijd spuien op wijnerij@live.be. Ik heb nog wel wat op het oog in Wevelgem (dank J-C) maar of we dat dit jaar nog rond krijgen is twijfelachtig.
Ik ben wel bezig met een originele degustatie die wellicht begin februari plaats zal vinden, maar daarover mag ik nog niks zeggen ;-) Dus, niet doorvertellen!

WIJNERIJ…

… stelt momenteel zijn assortiment samen. We willen een beperkt aanbod voorstellen in de verschillende prijsklasses en uit de ganse (wijn-)wereld. Maar het moet vooral wijn zijn waar wij zelf achter staan en die wij altijd en zonder twijfel kunnen aanraden. Dus zijn we nog wel even bezig…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten