zondag 6 maart 2011

Haal de zon in huis - pakket!

Het is ’s morgens nog koud en overdag eerder fris, maar het beetje zon dat we op de goeie momenten te zien krijgen doet ons dromen naar de zomer. Naar vakantie. Naar genieten!

Daarom stelt WIJNERIJ u het nieuwe pakket Zuid-Europese wijnen voor. Wijn uit Italië, Spanje en Portugal. Warme, fruitige wijnen die het hart verwarmen en het gemoed verlichten. Die evengoed een stevig gekruide stuk vlees vergezellen als u laten wegdromen naar pittoreske plaatsjes in het Zuiden.

In Italië hebben we gekozen voor Sicilië. Niet bepaald de voor de hand liggende wijnstreek in dit land, maar zeer het ontdekken waard. De Nero d’Avola was evident, maar niet iedereen valt voor de charmes van deze typische wijnen. Vandaar de keuze voor de Gorilla Syrah. Een moderne, karaktervolle wijn met geuren van gedroogd rood fruit, eik en broodkruim. Een droge, volle smaak met veel body.

Dan het water over naar Spanje voor de Añoranza Crianza. Lekkere La Mancha wijn uit de streek van Madrid. Grote broer van de Cabernet / Shiraz, die eerder aan bod kwam. Een dieprode, vet tranende wijn met een gevarieerd, fruitig aroma. Sappig fruit versmolten met zachte zuren en de toets van eik. Kon een Cru Classé Medoc geweest zijn! Geen bewaarwijn, een Crianza is vier jaar als hij op de markt komt en klaar om soldaat te maken. Kan met veel gecombineerd worden, maar wordt bij voorkeur solo slim gedronken. Omdat hij zo lekker is…

Na de Gorilla uit Sicilië gaan we in Portugal de Toro proeven. Meer bepaald de Cabeca de toiro Reserva DO Ribatejo! Portugal is de opkomende ster uit het Zuiden van Europa. Intensieve wijnen, noem ik ze. Van smaak, want het is wennen. Een stevige, ronde wijn qua structuur. Een bom van rijp fruit. Perfect gedoseerde tanines. De ontdekking van het moment.

Waarom deze keer slechts drie wijnen? En niet zes verschillende?

Wel, ten eerste, omdat ze zo mooi samen gaan… drie wijnen, vergelijkbaar van kwaliteit en exclusiviteit, uit het klassieke Zuiden van Europa. Nog drie wijnen vinden die dit trio perfect aanvullen was niet mogelijk.

En daarnaast zijn het ontdekkingen, wellicht nieuwe smaken. En die verdienen een tweede proefbeurt. Ter bevestiging. Omdat u na één fles meer zal willen…

Dit pakket wordt aangeboden voor slechts 42,00 euro,
inclusief btw, taksen en levering aan huis.
Let op: dit aanbod geldt slechts tot 15 maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten