dinsdag 14 september 2010

Boccantino Nero d'Avola, Sicilië

Voor Italië leek het ons leuk om in plaats van de voor de hand liggende Chianti (streekbenaming) te kiezen, de Siciliaanse druif Nero d’Avola voor te stellen. Een druif die bijna uitsluitend op het Italiaanse eiland te vinden is en die garant staat voor een dieprode kleur en geur van rode vruchten.

Ook bij deze Boccantino is dit het geval. Waar andere wijnbouwers op veilig spelen en de Nero d’Avola blenden met Cabernet, Merlot of Syrah, is dit een monocépage (dus 100% van dezelfde druivensoort).

Dit levert een gevarieerde geur op van kleine rode vruchten, kersen, tabak, drop, mokka, kruiden, cayenne peper, bijenwas,… Een rijk pallet dus.

Qua smaak noteren we zachte kruiden en vanille. En toch weer wat drop, of is dat de neus die zich in het smaakproces mengt?

Enfin, een lekkere typische Siciliaanse wijn voor, amper, 4,90€ per zes. En dus ook in ons proefpakket.

Een exotische wijn om mee uit te pakken bij rood vlees, charcuterie, sterke kazen, pizza en pasta! Of gewoon, zomaar… Omdat hij zo lekker is.

mb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten