maandag 13 september 2010

Candela Classic Torrontes 2008 (ARG)

De Torrontes is een typisch Argentijnse druif, vooral gekend vanwege zijn mooie heldere en groengele kleur. En voor zijn frisse, aromatische witte wijnen.

Deze Classic Torrontes, geproduceerd door Bodegas Escorihuela Gascon, heeft ook de typische lichte kleur. De wijn is vrij dik en blijft, voor een witte wijn, mooi hangen aan de rand van het glas bij het walsen. Wil dat wat zeggen? Nee, dit is geen uitzonderlijk alcoholrijke wijn, hoewel de Argentijnse zon voor veel suiker en, bijgevolg, vrij veel acohol zorgt: 13,2% is meer dan een doorsnee witte wijn.
Aan de andere kant: ja, want het is een lekker volle wijn in de mond.

Bij het ruiken valt meteen het vleugje muskaat op. Verder een zeer delicate geur van bloesems. Fruitig en floraal, zoals de kenner het zal uitdrukken.

In de mond, waar elders…, smaken we veel fruit tot in de afdronk. Licht zoet, zonder aan suiker te refereren. En sommige geoefende tongen smaken ook de muskaat terug.

En wanneer gaan we die nu het best drinken? Wel, als aperitief is het een aanrader. Maar kan ook gecombineerd worden met asperges en slaatjes. Kenners halen hem ook boven bij wokgerechten, kip, scampi’s en zoetzure sausen.
En je hoeft niet te lang te wachten want dergelijke wijnen verliezen alleen maar smaak bij langdurig bewaren. Dus nu, binnen de twee jaar, te genieten!

Wij bieden hem, per zes verpakt, aan voor 6,48€ per fles (all in).
En in het eerste proefpakket!
Waarom? Wel omdat we een typische, moderne (Nieuwe Wereld) witte wijn wilden als tegenhanger van de klassieke witte Bordeaux uit het pakket. Uiteindelijk was het de bedoeling de diversiteit te tonen tussen de wijnen van verschillende wijnlanden en wijnwerelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten