zaterdag 18 september 2010

Crucero Cabernet Sauvignon 2007

Alberto Siegel is de vader van het assortiment Crucero wijnen. Voorheen leverde hij zijn druiven uit aan grote wijnhuizen, maar sinds enkele jaren brengt hij zelf zijn wijn op de markt en met succes.

Chili is het lange smalle land aan de westkant van Zuid-Amerika (4.300km langs de kust, maar op zijn best slechts 400 km breed). Het spreekt voor zich dat hier unieke klimatologische wijngebieden bevinden. Los van de enorme afstand van Noord tot Zuid zijn bepaalde karakteristieken toepasselijk voor het ganse land, in het ene geval al wat meer uitgesproken dan op een ander… maar toch: een mediterraan klimaat, half jaar veel neerslag – half jaar droog en immense temperatuurverschillen tussen dag en nacht.

Chili, en dus ook Siegel, bieden dan ook diverse en spannende wijnen aan van een hele reeks druivensoorten. In dit geval kozen we voor de Cabernet Sauvignon, vooral als Bordeauxdruif gekend. En dat is te merken ook.

We ruiken rood fruit, vanille en bosgeur… En proeven zachte, vlezige wijn met bijhorende tannines, zoals het echt Cabernet past. Gaat bijzonder goed samen met rosbief, maar kan evengoed bij kaarslicht ;-)

Goed om weten: het betreft een Premium Varietal! Hand geplukte druiven, voor 90% uit de Colchagua Valley. Garantie voor een (en ik citeer Siegel) geconcentreerde, fruitige, frisse wijn met een eiktoets die voor elegantie, zachtheid en afwerking zorgt.
En dat voor maar 6,71€ (per zes stuks)!
En in ons eerste proefpakket.
Tot half oktober.

mb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten