zaterdag 25 september 2010

Wijnerij Nieuwsbrief 1

Budgetvriendelijk proefpakket
Alle zes wijnen uit het budgetvriendelijke proefpakket staan sinds dit weekend beschreven op de blog. Verwacht hier geen hoogdravende schrijfsels, maar eerder wat beperkte achtergrondinformatie en de algemene beschrijving zoals voorzien door de invoerder en aangevuld met eigen commentaar en door collega liefhebbers. Hou er rekening mee dat dit pakket slechts bestelbaar is tot 15 oktober, voor 35 euro (incl btw, taksen en levering aan huis). Daarna zijn alle wijnen uiteraard per zes stuks bij te bestellen per mail of telefoon (contactgegevens staan ergens onderaan).

Mission statement
(gewoon maar om te zeggen wat de bedoeling is van Wijnerij)
Het is onze overtuiging dat wij, door kosten te beperken (winkel, personeel, publiciteit,…), wijn kunnen leveren aan een uitzonderlijke prijs/kwaliteitsverhouding. Daarnaast willen we, zeker in de iets duurdere prijsklasse, de klant de kans geven de wijn vooraf te proeven. We beginnen met enkele proefpakketten waarbij telkens zes verschillende wijnen worden voor gesteld, in tweede instantie voorzien we degustaties. Dit staat tegenover het feit dat we omwille van de prijs, de wijnen uitsluitend per zes flessen kunnen leveren.

Proefpakket 2: Klassewijnen
Eind oktober stellen we ons tweede proefpakket voor. Met de eindejaarsfeesten in aantocht, en lange, gezellige avonden aan de haard voor de boeg, leek het ons opportuun een aantal klassewijnen voor te stellen.
We gaan voor wijnen tussen 8 en 12 euro, opnieuw zes verschillende zodat u rustig en onder optimale omstandigheden kan proeven en genieten van enkele juweeltjes. Meer info hieromtrent in een volgende nieuwsbrief.

Mini-wijngaardje
U kent mij, dus u weet vast wel dat ik achteraan onze tuin een experimenteel mini-wijngaardje heb. Het lijkt er op dat we in 2010 voor het eerst voldoende druiven zullen hebben om een poging tot wijnmakerij te starten… Ook hierover zal regelmatig gecommuniceerd worden op de blog: foto’s en vertellingskes over het wel of niet slagen van dit experiment…



Aanrader!
De levensgenieter, dus mijn doelpubliek, heeft vaak grote interesse in culinaire variëteiten, vandaar de verwijzing naar 'Bonnie's hutten Feestverhuur.'Bonnie's hutten levert een totaalpakket voor een indoor-BBQ-wok-buffet...Het pakket bestaat uit de hut met een centrale bbq, tafels, stoelen, bestek & servies, verwarming, verlichting...Kortom, alles voor een geslaagd feest in een uniek kader ongeacht het weer.Interesse ? Alle info vindt u op http://www.bonnieshutten.be/.

Uw hulp…
... zou welkom zijn voor het volgende:
Wij zijn op zoek naar leuke locaties voor degustaties. Winkels, werkplaatsen, sportzalen, kelders, uitzonderlijke tuinen (voor de zomer dan…), kerken, fabrieken,… je kan het zo gek niet bedenken of het wordt in overweging genomen. Mocht je een voorstel hebben horen we het graag!

Bedrog
Wijnpersonaliteit Alain Bloeykens werd stommelings aangesproken door frauduleuze televerkopers van wijn. Wisten zij veel dat hij niet alleen een wandelende wijnencyclopedie is, maar ook journalist! Vandaar: één dag na de levering van de dubieuze wijn stond het verhaal in geuren en kleuren in het Nieuwsblad: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GQ12VP61U.
Met het hand op ons hart: aan dergelijke praktijken doen wij niet mee… Maar dat wist u natuurlijk.

Ciao

mb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten